En son 13 Şubat 2018 tarihinde KB4074588 (İS Derlemesi 16299.248) güncellemeden sonra bilgisayarların performansların düşmesi, bilgisayarın açılış ve kapanışların yavaşlamasından kullanıcılar şikayetçi olmaya başladı. Gelen bu Windows 10 güncellemesi hakkında detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.
Gelen bu güncelleme dedikleri gibi performans konusunda bir takım iyileştirmeler yaptı ancak gelin görün ki bir güncellemeyi hatasız yapamasınlar. Evet, bugüne kadar Microsoft’un yaptığı işletim sistemi güncellemeleri hep hatalı, hep eksik yapılıyor ve bunun cezasını kullanıcılar çekiyor. En son gelen bu toplu işletim sistemi güncellemesi ile bilgisayarlar açıldıklarında İnternet’e geç bağlanıyorlar.
Bilgisayarınızı açtığınızda en az 5-10 dakika beklemek zorunda kalıyorsunuz ve İnternet tarayıcınız açtığınızda karşınıza ya “Bağlantınız Kesildi” ya da “Bir Ağ Değişikliği Algılandı” veyahut “İnternet Bağlantısı Yok” hatası alıyorsunuz. 5-10 dakika sonra İnternet’e bağlanmış oluyorsunuz.
Bu tip İnternet veya Ağ bağlantısı sorunu yaşıyorsanız çözümü oldukça basit.
Windows 10 Güncelleme Sonrası İnternet Bağlantısı Yok Hatası ve Çözümü
İnternet’ten yaptığım araştırmalar sonucunda bu hatanın ortaya çıkma sebebi en son gelen Windows 10 güncellemesinin hatalı olarak yüklenmesi veyahut eksik kurulmasından kaynaklı olduğu söyleniyor. Bunun için yeniden kurma veya güncelleme yapmaya gerek yok sadece basit bir iki adım ile bu sorununuzu çözebilirsiniz.
Çözüm;1.Yöntem: Bilgisayarınızın (Başlat) + S tuşlarına aynı anda basın açılan pencereye CMD yazın ve gelen arama sonuçlarından Komut İstemi‘ne sağ tıklayarak “Yönetici Olarak Çalıştır” seçeneği ile açın. Açılan pencereye SFC/SCANNOW yazarak ENTER tuşuna basın. Bilgisayarınızın performansına bağlı olarak 5-10 dakika içerisinde tarama tamamlanacaktır. Tarama bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.
2.Yöntem: Kullandığınızı bilgisayarın ağ aygıtının sürücüsünün güncel olduğundan ve Windows 10 ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Eğer, eski bir sürüm sürücü yüklü ise kaldırıp, güncel sürücü kurun.
3.Yöntem: Yukarıda ki iki çözümde işe yaramadıysa bu çözümü deneyebilirsiniz.
Birinci yöntemde ki gibi Komut İstemi‘ne sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırın ve sırasıyla aşağıda ki komutları giriniz.
netsh int ip reset a.txt komutunu yazarak ENTER tuşuna basın ve işlemler tamamlanırken karşılarında “TAMAM” yazdığından emin olun. netsh winsock reset komutunu yazarak ENTER tuşuna basın ve işlemler tamamlanırken karşılarında “TAMAM” yazdığından emin olun. netsh winhttp reset proxy komutunu yazarak ENTER tuşuna basın. netsh advfirewall reset komutunu yazarak ENTER tuşuna basın. ipconfig /flushdns komutunu yazarak ENTER tuşuna basın.Bu komutları sırasıyla yaptıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda sorununuzun çözüldüğünü göreceksiniz. Eğer, sorun yine devam eder ise yorum atarak iletin başka alternatif çözümler bulmaya çalışalım. Benim sorunum 3.yöntemi yaptıktan sonra düzelmişti.